top of page

Recuperatie van dennen plafond-planchetten, te Kortrijk

Bonjour!


Ik wil graag een tof recuperatieproject delen waar ik de vorig weekend mee bezig ben geweest. Ik heb namelijk een partij houten planchetten kunnen verzamelen, gemaakt van prachtig dennenhout. In hun vorige levenscyclus deden deze planken dienst als plafond, maar nu krijgen ze een tweede leven!

Toen ik de planchetten eenmaal binnen had, begon het echte werk. Ik moest de planken verzagen om alle nagels eruit te halen. Dat was een behoorlijk werkje (een mooie 5 uur bezigheidstherapie), maar het resultaat mag er zijn: een pallet vol - korte, mooie dennen latjes. Het voelt altijd goed om oud hout te redden en zo ook onrechtstreeks een bestaande boom te redden en al zeker als het zo'n mooi karakter heeft als deze dennenplanken.


De volgende stap is om het tand- en groefsysteem van de planken te verwijderen. Dat zal een preciezer werkje zijn en daarom eerst nog even uitstellen tot ik exact weet wat er met deze planken zal gebeuren, want dat is nog onzeker. Maar ik zit te denken om er een tweede dennen kopshouten tafel van te maken. Hieronder zie je een foto van mijn eerdere project, een prachtige kopshouten tafel in den, die ik eerder heb gemaakt.


Het leuke aan werken met hout is dat je altijd verrast wordt door wat je uiteindelijk kunt creëren. Elk stukje hout heeft zijn eigen verhaal en karakter, en dat maakt het eindresultaat extra speciaal.


Ik hou jullie op de hoogte van mijn vorderingen! Tot de volgende update!


Ciaaoow!

Comments


bottom of page